Parajdi

Sórög fal

A hozzánk legközelebb álló természeti csoda, mely így mindennapi életünk részévé vállhat.

A parajdi sórög fal

A világon az egyik legjobb minőségű só, a parajdi só.  A 2700 méter mélyen lévő sóbánya Parajd község közelében található.  A parajdi só többek közt abban különbözik más só fajtáktól,hogy nem vonják ki belőle a természetes  iszapot, emiatt is szürke és egy sófürdő esetén iszapréteg marad a kádunk szélén. A parajdi sórögök a bányászat során kerülnek a felszínre, ahol később kézzel kisebb darabokra törik, így be tudunk neki készíteni egy rácsos tartó szerkezetet.

Hogyan hat az egészségünkre a parajdi sórög fal?

A földön minden anyag, így a só is atomokból épül fel. Minden atomnak egy atommagja és egy vagy több elektronja van, ezek építik fel az atomburkot. Ionnak nevezünk minden olyan atomot vagy molekulát, amelynek túl sok vagy túl kevés az elektronja. A belélegzett negatív ionok kedvezően hatnak az emberi szervezetre míg a pozitív ionok károsak. A parajdi sórög a levegőben lévő pozitív töltésű részecskéket megköti, így tisztítja a helyiség levegőjét.

Mivel a parajdi só egy lazább szerkezetű anyag , így a rá ható légmozgás feloldja a só részecskéket ami a levegőbe kerülve majd belélegezve fejti ki hatását a tüdőben. Ha ezt szeretnénk fokozni, kis ventillátort kell a sófal közelébe helyezni.

Parajdi sórögfal

Galéria

Parajdi sófal

Hová tegyük a parajdi sórög falat?

A sófal elhelyezését elsősorban az ingatlan azon részére javaslom, ahol sok időt töltünk. Ez jellemzően a nappali, hálószoba, gyerekszoba. Esetleg otthoni wellness rész esetén a szauna előtér, relaxációs tér.

Viszont azzal számolni kell, hogy apró sódarabkák kihullanak a földre, mivel elég laza szerkezetű anyag. Takarítani, portalanítani nem könnyű. Ágy fölé nem javaslom tenni.

A Parajdi sórög kalodát, sok esetben ajánlom óvodákba, intézményekbe, sószobákba, sóbarlangokba. A kisebb helyiségekben, jól alkalmazható ez a típusú sóterápia.

A kivitelezés

Árajánlat & Szerződés

Előzetes műhelymunka

Helyszíni összeszerelés

A parajdi sófal fő része egy speciális fenyőfa kaloda, ez tartja meg a több száz kiló sórögöt. A fa kérhető színre lazúrozva vagy natúron is. Díszítésnek lehet himalájai sótéglát használni, opcionálisan led világítással szerelve.

  • A helyszínen miután a fa keret a falhoz kirögzítése és beállításra került, egyesével belekerül a parajdi sórög.

  • A parajdi sórög nem szabvány méretű termék, 0.5-1.5 kg darabokra a jellemzőek.

  • A parajdi fal építésének megkezdéséhez, csupán kész aljzatburkolatra és falfestésre van szükség.

  • A helyszíni munka hossza, falmérettől függően kb. 1-4 nap.

  • Mivel székhelyünk Budapest, a kivitelezés pedig legalább 1-2 nap így távolabbi, vidéki helyszín esetén a gyorsabb munkavégzés miatt, szállás szükséges.

  • Budapesten és Pest megyében előzetes árkalkuláció után a felmérés ingyenes.

  • A  beépített Led-világítás alkatrészeire a gyártó által vállalt garancia, amely jelenleg 12 hónap, a sótégla falra pedig 24 hónap garancia érvényes.

0,5 - 1 kg rög

Áram szükséges

Helyszínen 1-4 munkanap

Kapcsolatfelvétel / Árajánlat kérés

Kép feltöltés: